Preotul Minea Marian s-a născut la data de 16 feb.1960 din părinții Ion și Maria Minea, de religie romano-catolică, în satul Fântânele din comuna Sascut. A iubit de mic Biserica și slujbele, pe perioada cursurilor gimnaziale și liceale absolvite în comuna natală, funcționând ca ministrand la biserica romano-catolică din satul natal. În anul 1981 a fost admis la Facultatea de Teologie romano-catolică din Alba-Iulia de unde după 5 ani de studii, a cerut și a primit binecuvântarea de a trece la religia ortodoxă (de la PS Eftimie Luca al Romanului și Hușilor), înscriindu-se în anul II de studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. În anul 1990 s-a căsătorit cu tânăra Tochilă Cristinela, pentru ca la data de 6 aug. 1990 să fie hirotonit în treapta de diacon la catedrala din Roman, de către episcopul Eftimie Luca, iar în data de 15 aug. 1990 în cea de preot în biserica Mănăstirii Văratic, pe seama Parohiei Gâlești, Protopopiatul Tg. Ocna. În anul 1991 Dumnezeu i-a binecuvântat căsnicia cu un fiu:Teofil-Irineu.
După câteva luni a fost transferat la parohia Valea-Seacă I, unde a renovat biserica, pentru ca în anul 1993 să revină în prima parohie (Gâlești), unde va renova biserica filie din Perchiu, care va sfințită de către arhiereul Ioachim Vasluianul, vicar al Episcopiei Romanului și Hușilor, în anul 1993. În anul 2010 a fost transferat la Parohia Giulești, Protopopiatul Roman, pentru ca în anul 2011 să fie numit preot slujitor la Parohia Rădoaia, Protopopiatul Sascut, unde va păstori până la plecarea sa din această lume, în urma unei grele suferințe.
În parohiile unde a păstorit s-a dovedit a fi o fire blândă, iertătoare și cu sufletul deschis față de cei aflați în încercările vieții.
Dumnezeu să-l primească în locașurile Sale și să-l odihnească în împărăția Sa!
Veșnică să-i fie pomenirea!

Reclame