Cu binecuvântarea IPS Ioachim, miercuri 9 martie la biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Păncești comuna Sascut, a avut loc întâlnirea profesorilor de religie din școlile arondate Protoieriei Sascut.
Întâlnirea s-a desfășurat sub egida Anului omagial al educației tineretului, ținând cont de faptul că misiunea profesorilor de religie este o misiune nobilă întrucât aceștia sunt chemați ca alături de preoții din parohii, să insufle tinerilor dragostea față de Dumnezeu și de semeni, altruismul, respectul față de cei din jur și față de tradițiile noastre creștine, subliniindu-se importanța conlucrării dintre preot și profesorul de religie, dintre Școală și Biserică în direcția călăuzirii tinerilor pe drumul corect pe care trebuie să meargă în viață.
Cu această ocazie s-a dezbătut și tema: „Criza de ideal şi de orientare spirituală a societăţii. Rolul Familiei, Bisericii şi Şcolii în orientarea tinerilor spre însuşirea valorile perene ˮ, lucrarea fiind prezentată de PC Pr. Gheorghiță Codrin-Ionel de la Parohia Stănișești, profesor de religie la școala din aceeași localitate.
Din partea ISJ Bacău, a participat PC Pr. Ionuț Căsăneanu inspector de religie al județului Bacău.

Reclame