Cu binecuvântarea IPS Ioachim, marți 16 martie preoții Cercului Pastoral „Episcop Teodosie Atanasiuˮ, s-au întâlnit la biserica Adormirea Maicii Domnului din Parohia Păncești, unde după rânduiala slujbelor specifice acestei perioade a Postului Mare, au săvârșit Taina Sf. Maslu de obște, în cuvântul rostit, PC Pr. Abageru Vasile secretar al Protoieriei a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța acestei perioade în iconomia mântuirii, punând accentul mai ales pe rolul iubirii, al iertării și al comuniunii în Hristos.
A urmat o întâlnire cu PC Pr. Ciuche Eugen, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și d-ra Carla Pișcu de la Fundația Melchisedec Ștefănescu filiala Bacău, privind implementarea unor servicii sociale specifice fiecărei parohii, în funcție de nevoile comunităților respective.
În acest sens preoții au completat câte un chestionar pentru identificarea problemelor sociale la nivelul parohiilor, urmând ca în funcție de acestea să se deruleze programele adecvate pentru soluționarea lor.
Ulterior, se vor desfășura astfel de acțiuni în toate cercurile pastorale din cuprinsul protoieriei

Reclame