În contextul Anului omagial al educației tineretului ortodox, cu binecuvântarea IPS Ioachim și la invitația Direcției Generale de Învățământ Cahul, Republica Moldova, o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a deplasat în zilele de 20-21 aprilie în Basarabia pentru a participa la Seminarul teoretico-practic al profesorilor de religie, cu tema: „Ora de religie-activitate didactică în promovarea valorilor general-umane și moral-spiritualeˮ, desfășurat la Liceul  Teoretic Alexei Mateevici din localitatea A.I. Cuza. Delegația a fost compusă din: PC Pr. Eugen Ciuche- consilier social-filantropic al arhiepiscopiei noastre, PCuv. Arhim. Andrei Ioniță-mare eclesiarh al catedralei arhiepiscopale din Roman, PC Pr. Ionuț Căsăneanu-inspector de religie în cadrul ISJ Bacău, PC Pr Ioan Negoiță-protoiereu de Sascut, PC Pr Vasile Abageru-secretar al Protoieriei Sascut, PC Pr Petrică Cautiș-profesor de religie și d-ra Carla Pișcu- asistent social în cadrul Fundației Melchisedec, filiala Bacău.

La sosirea în Cahul delegația a fost primită de dl. Avram Micinschi, șef al D.G.Î. Cahul, iar activitatea propriu-zisă a cuprins: o lecție de religie susținută la clasa a-IV-a, de către profesorul de religie de la liceul din A.I.Cuza, după care PC Pr. Cautiș Petrică a susținut o lecție demonstrativă cu profesorii de religie basarabeni. Elevii și cadrele didactice din liceu au prezentat un frumos program artistic legat de perioada prepascală. Au fost distribuite cadrelor didactice materiale legate de disciplina religie și s-a făcut și o donație de carte românească (cca 500 titluri), Liceului A. Mateevici.

Delegația a vizitat biserica din Cuza-Vodă și Mănăstirea Găvănoasa, iar din partea Protoieriei Sascut, s-a făcut o donație pentru ridicarea Mănăstirii Eroii Neamului din Țiganca.

Reclame