Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim,Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1- 6 august, în parohia ortodoxă „Sfântul Mucenic Dimitrie” din satul Fulgeriș, Protopopiatul Sascut  s-a desfășurat ediția a II-a, a ”Școlii de vară”, intitulată ”Bucuria de a fi copil”.

         În cadrul proiectului au participat în medie 30-35 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, activitățile fiind realizare pe grupe de vârstă. În fiecare zi între orele 17-20.30, copii au avut parte de diferite activități educative, catehetice și de creație dintre care amintim:

        – rugăciune la începutul și sfârșitul activităților;

        – tehnica picturii pe sticlă, pe piatră;

        – ateliere de creație: covorașe, semne de carte, brățări;

        – întreceri sportive;

        – jocuri interactive;

        – cateheze;

        – învățarea de cântări religioase.

         Activitățile s-au desfășurat în incinta casei parohiale și a bisericii, sub coordonarea pr. paroh Radu Marian Gabriel, a doamnei preotese, prof. Radu Mihaela și a domnișoarei profesoare Tăbăcelea Mihaela.

         La final, copiii au fost împărtășiți în cadrul Sfintei Liturghii, primind diplome pentru participare. Activitățile proiectului vor continua în data de 17-18 august fiind adresate tinerilor de peste 15 ani, care împreună cu părintele paroh și voluntari vor face un pelerinaj pe muntele Ceahlău.

 

Reclame