Astăzi în duminica a-VII-a după Paști, IPS Ioachim s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei  Găiceana, Protoieria Sascut, cu prilejul resfințirii bisericii Sf. Treime din localitate.

Biserica acestei parohii a trecut printr-un amplu proces de renovare desfășurat între anii 2012-2017, sub coordonarea PC Pr. Ioan Arsâne, care, pe lângă lucrările executate la sfântul locaș s-a ocupat și de construirea așezământului social-filantropic „Sf. Arh. Mihail și Gavriilˮ.

După slujba de resfințire a bisericii și de sfințire a așezământului nou construit și a crucii din fața acestuia, IPS Ioachim înconjurat de un sobor de 24 preoți și diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii, iar în cuvântul de învățătură rostit, ierarhul nostru a îndemnat pe cei prezenți la unitate în Hristos și la urmarea Mântuitorului, ca garanție a mântuirii noastre.

Pentru modul cum și-a îndeplinit slujirea încredințată, PC Pr Ioan Arsâne a fost hirotesit iconom stavrofor, iar doamnei preotese Teodora, IPS I-a oferit o icoana a Sf. Parascheva, copie după pictura murală din catedrala arhiepiscopală de la Roman, sec. XVI. La rândul său, preotul paroh a oferit IPS Ioachim o icoană cu Sfântul Cuv. Antipa de la Calapodești și Sf. Cuv. Parascheva, ocrotitorii paraclisului arhiepiscopal și a catedralei arhiepiscopale din Roman.

Reclame