Cu binecuvântarea IPS Ioachim, o delegație a Protoieriei Sascut, compusă din: PC Protoiereu Ioan Negoiță, PC Pr. Vasile Abageru- secretar al protoieriei, PC Pr. Gabriel-Ciprian Albu- asistent social și PC Constantin-Virgil Rusu de la Parohia Cornățel, s-a deplasat în zilele de 13-14 nov. în Republica Moldova unde au făcut o donație de carte românească.
Cartea donată (2.714 volume) Episcopiei Basarabiei de Sud, a fost distribuită Gimnaziului A. Mateevici din comuna Manta, Raionul Cahul (unde profesor de religie este PC Pr. Iulian Budescu- vicar eparhial) și Bibliotecii Comunale din aceeași localitate, a fost colectată prin intermediul Fundației Melchisedec a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și provine în special din donațiile făcute de elevi din zona Romanului.
Cu acest prilej, delegația a făcut o vizită de lucru la Direcția de Învățământ Cahul, unde s-au purtat discuții cu dl Avram Micinschi- directorul general al direcției și dl Valeriu Baban- director general adjunct, privind colaborarea pe mai departe între Protoieria Sascut și Direcția de Învățământ Cahul, în vederea îmbunătățirii metodelor și condițiilor de predare a religiei în școlile arondate acestei direcții de învățământ, căreia i-a fost donat un număr de 200 manuale de religie pentru clasa a-V-a.
Delegația protoieriei noastre a avut o întâlnire și cu doamna Anca Corfu- consulul general al României la Cahul, cu care s-a discutat pe tema întăririi legăturilor frățești între românii de pe cele două maluri ale Prutului, după care a vizitat șantierul noului teatru din Cahul- director dl Gheorghe Mândru (construcție ce se realizează cu sprijinul guvernului român), la a cărui punere a pietrei de temelie, a participat și un sobor de preoți ai Protoieriei Sascut.