Cu binecuvântarea IPS Ioachim, în Protoieria Sascut în această perioadă se desfășoară o serie de întâlniri ale preoților în cadrul celor 6 cercuri pastorale, în scopul sublinierii importanței acestei etape liturgice din anul bisericesc în iconomia mântuirii și a conștientizării credincioșilor asupra unei pregătiri duhovnicești adecvată, în perspectiva serbării praznicului Nașterii Domnului așa cum se cuvine.
Întâlnirile constau în slujba Aghiazmei și a Tainei Sfântului Maslu, după care urmează un cuvânt de învățătură.
Cu această ocazie s-a inițiat și efectuarea unei colecte pentru acordarea unui sprijin financiar elevului bolnav Antonovici Roberto-Gabriel, din comuna Orbeni.
Astfel, duminică după-amiază începând cu ora 16.00, la biserica Înălțarea Domnului din Parohia Pradaiș, sub protia PC Protoiereu Ioan Negoiță, preoții Cercului Pastoral Nr. 4 „Sf Antipa de la Calapodeștiˮ, responsabil PC Pr Iftenie Mihăiță, au oficiat slujba Aghiazmei și a Tainei Sf. Maslu.
Luni, 4 decembrie, preoții Cercului Pastoral Nr.1 „Episcop Teodosie Atanasiuˮ, s-au reunit la biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Slobozia-Urechești, unde de asemenea a fost săvârșită slujba Aghiazmei și a Tainei Sf. Maslu.
La ambele întruniri, a vorbit PC Protoiereu Ioan Negoiță care a transmis celor prezenți binecuvântările IPS Ioachim, iar în cuvântul de învățătură a reiterat importanța comuniunii în Hristos prin ierarhul locului și modul de pregătire duhovnicească a fiecărui credincios în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului cum se cuvine unor adevărați creștini.