Cu binecuvântarea IPS Ioachim, duminică 17 decembrie începând cu orele 14.00, corurile „Melozii Romanului” și „Laudamus” ale Liceului Teologic Episcop Melchisedec, din Roman, a susținut câte un concert de colinde în localitățile : Tătărăști, Găiceana, Dealu-Morii și Podu-Turcului.
Manifestările au debutat în fiecare locație printr-un cuvânt al PC Protoiereu Ioan Negoiță care a transmis celor prezenți binecuvântări din partea IPS Ioachim și i-a îndemnat la punerea în practică a mesajului de pace transmis de cetele îngerești, la momentul în care omenirea primește cel mai mare dar din partea lui Dumnezeu: pe Însuși Fiul Său.
Sub bagheta PC Diac. Prof. Vlad Samoilă și a domnului Prof. Gheorghe Gozar și însoțiți de PC Pr Ionuț Amarinei- directorul liceului și de P Cuv. Andrei Ioniță, mare eclesiarh al Catedralei episcopale Sf. Parascheva din Roman, cele două coruri au interpretat în biserica „Sf. Treime” din Găiceana și pe scenele căminelor culturale din celelalte trei localități amintite, colinde din zestrea noastră națională, prin care au transmis auditoriului prezent (de la cele mai fragede vârste până la vârste înaintate), bucuria praznicului Nașterii Domnului, moment de importanță crucială în iconomia mântuirii noastre.
Bucuria duhovnicească adusă auditoriului a fost nemărginită, cei prezenți manifestându-și dorința ca și cu alte prilejuri, elevii romașcani să-i încânte prin prestațiile lor.