Astăzi 17 feb. 2018, Stavrofora Luciana stareța Mănăstirii Pogleț din Protoieria Sascut, a organizat evenimentul ce a marcat pomenirea arhiepiscopului Adrian Hrițcu la împlinirea a 5 ani de la mutarea sa în ceruri.

Astfel, un sobor de preoți din parohiile învecinate mănăstirii au săvârșit slujba Sfintei Liturghii, la finalul căreia PC Protoiereu Ioan Negoiță a ținut un cuvânt de învățătură legat de perioada în care ne aflăm, pregătitoare pentru intrarea în Sfântul și Marele Post, după care a marcat personalitatea Arhiepiscopului pomenit, ca unul care l-a cunoscut personal în urmă cu aproape 40 de ani și de la care ca protoiereu a primit nenumărate sfaturi administrativ-pastorale. De asemenea, PC Protoiereu a amintit celor prezenți și de prietenia pe care arhiepiscopul Adrian Hrițcu a avut-o cu Arhim. Arsenie Voideș, chemat la Domnul cu o zi în urmă, cel care a revitalizat viața monahală pe aceste locuri și a sprijinit multe biserici în lucrările pe care le-au avut de executat.

Toți cei prezenți împreună cu preoții cărora li s-a alăturat și PCuv Dorotei, slujitor la catedrala arhiepiscopală din Roman, s-au deplasat la mormântul arhiepiscopului și al PCuv. Ierom. Calistrat, care a fost și el pomenit alături de  arhiepiscopul Adrian, Arhim. Arsenie și alți monahi sau monahii din zonă, plecați la Domnul, aici fiind săvârșită slujba parastasului.

Reclame