Sâmbătă 17 feb.2018, începând cu ora 15.00, la biserica Sf. Nicolae – Plopu, din localitatea Căbești, PC Protoiereu Ioan Negoiță, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba Vecerniei, prilej cu care a fost prezentat credincioșilor acestei parohii noul preot slujitor – Chitic Ciprian-Nicolae care a fost numit slujitor la această parohie în urma pensionării fostului slujitor Vartolomei Nicolae. Alături de preoții din comună, din sobor au făcut parte și preoții Beicu Mihai de la Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim – Bacău, unde părintele Chitic a fost angajat pe postul de cântăreț bisericesc și părintele Ghinea Adrian de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh – Bacău, duhovnicul noului preot.
În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele protoiereu a transmis celor prezenți binecuvântările IPS Ioachim, îndemnând pe cei doi preoți ai Parohiei Căbești (Mancă Mihail și preotul nou numit) la răbdare și îngăduință reciprocă pentru ca roadele muncii lor împreună să fie pe măsura chemării la care au fost chemați de Dumnezeu pri ierarhul locului.
a fost de față și domnul profesor Dorinel Ichim, fiu al satului care a transmis noului preot mult succes în noua misiune încredințată asigurându-l de tot sprijinul în ce privește lucrările pe care acesta va dori să le întreprindă la cele două biserici (mai ales la biserica Sf. Gheorghe din Fichitești, monument istoric).

Reclame