Joi 22 februarie 2018, PC Protoiereu Ioan Negoiță împreună cu preoții Cercului Pastoral „Preot Vasile Heisuˮ, coordonat de preotul Andronic Gigi-Sebastian de la Parohia Răcăciuni, au adus o rază de mângâiere beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni (satul Gâșteni), prin săvârșirea slujbei Aghiazmei și a Tainei Sf. Maslu.

Evenimentul s-a derulat în contextul programului eparhial „Bolnav am fost și M-ați cercetatˮ, în cadrul căruia, în perioada Postului Mare, preoții celor șase cercuri pastorale din cuprinsul protoieriei, vor desfășura astfel de activități menite să aducă o rază de speranță celor aflați în diverse încercări ale vieții.

 

În cadrul centrului de la Gâșteni cei 200 de beneficiari, aflați în grija personalului angajat (medici psihiatri, asistenți medicali…), sub coordonarea doamnei director Hulubei Corina, se bucură de consilierea spiritual-duhovnicească a preotului Pintilie Iulian (parohul Parohiei Gâșteni), în spațiul capelei „Sf. Mare Mc. Și Tămăduitor Pantelimonˮ din incinta centrului, prin spovedirea și împărtășirea persoanelor asistate în cele 4 posturi de peste an, cu ocazia hramului capelei, precum și prin vizite pastorale pe tot parcursul anului, parte dintre ei participând și la slujbele de la biserica parohială aflată în vecinătatea centrului.

Grija  Bisericii față de nevoile spirituale ale persoanelor aflate în acest centru, a născut în sufletul acestora sentimentul apartenenței la comunitatea sătenilor din Gâșteni, considerându-se a fi parte integrantă a parohiei, aici simțindu-se „acasăˮ.

În cuvântul adresat celor prezenți, PC Protoiereu a transmis binecuvântările IPS Ioachim și i-a îndemnat la răbdare și iertare în relația cu aproapele,  după modelul Mântuitorului, petrecând perioada Postului Mare în duhul iubirii creștine.

La final, corul persoanelor beneficiare ale serviciilor centrului, au intonat câteva pricesne și toți cei prezenți  au fost stropiți cu aghiazmă, au fost unși cu untdelemn sfințit și au primit câte o iconiță.

S-a convenit ca în perioada postului să se mai organizeze astfel de activități, pentru întărirea duhovnicească a tuturor.

 

 

Reclame