În perioada 26 februarie – 3 martie 2018, un grup de credincioși din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au făcut un pelerinaj în Țara Sfântă, organizat de Agenția de Turism Meteora, pelerinaj  ce a cuprins vizitarea principalelor locuri legate de viața și activitatea Mântuitorului, în vederea unei mai bune informări asupra celor relatate în Sfintele Evanghelii, spre întărirea duhovnicească a tuturor.

Pelerinii, însoțiți de PC Protoiereu Ioan Negoiță și de părintele Nădejde George-Daniel de la Parohia Orbeni I, au trăit momente de înaltă simțire duhovnicească prin vizitarea obiectivelor legate de viața pământească a Mântuitorului sau a altor sfinți, cum au fost:  Mt. Carmel cu peștera unde s-a nevoit Sf. Ilie, Mt. Tabor, ana Galileei, Nazaretul, Betleemul, Capernaumul, Hozeva cu moaștele Sf. Ioan Iacob, M-rea Sf. Sava și M-rea Sf. Teodosie, Mt. Carantaniei, Ierihonul, M-rea Sf. Gherasim de la Iordan, Iordanul – locul Botezului Mântuitorului, Marea Moartă, En Karim- locul nașterii Sf. Ioan Botezătorul, Lida – locul nașterii și mormântul Sf. M. Mc. Gheorghe, două din cele trei așezăminte românești din Țara Sfântă- Ierihon și Ierusalim (al treilea – cel de la Iordan fiind închis datorită faptului că zona este minată în urma conflictelor armate ce au avut loc aici. În prezent, reprezentanța românească din Țara Sfântă a început colecta pentru strângerea de fonduri în vederea deminării zonei și a demarării lucrărilor de refacere a așezământului) și Ierusalimul cu principalele locuri legate de viața și activitatea Mântuitorului.

Momentul culminant și cel mai emoționant al pelerinajului a fost întâlnirea cu locul răstignirii și îngropării Mântuitorului, unde pelerinii au participat la Liturghia de vineri noaptea, săvârșită de PS Teofan reprezentant al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

 

Reclame