Cunoscând faptul că omul aflat într-o anumită încercare pricinuită de o suferință are nevoie de un sprijin sufletesc mai mult ca oricând, mai ales atunci când persoana în cauză este la o vârstă fragedă, la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului se derulează, cu binecuvântarea IPS Ioachim, programul: „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ.

Astfel, astăzi 7 martie, acest program a fost implementat în Parohia Frumușelu, comuna Glăvănești (paroh, preot Ivan Constantin) prin oficierea slujbei Aghesmei și a Tainei Sf. Maslu de către  preoții Cercului pastoral „Preot Enache Herescuˮ, din Protoieria Sascut, în biserica parohială „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriilˮ din Frumușelu.

În cuvântul rostit cu acest prilej, PC Protoiereu Ioan Negoiță a transmis celor prezenți binecuvântări din partea IPS Ioachim, îndemnându-i la petrecerea acestei perioade a Postului Mare în duhul iubirii față de aproapele, după modelul Mântuitorului, fiecare străduindu-se să urce după puterile proprii, cât mai sus pe scara desăvârșirii. Dovada incontestabilă a iubirii aproapelui fiind milostenia, cei prezenți au fost sfătuiți să sprijine după posibilități, familia copilului de grupă pregătitoare, Ursaru Maya din Sascut, bolnavă de cancer.

La final, doamnelor prezente li s-au transmis urări de sănătate și mântuire și îndemnul de a o avea ca model de viețuire creștină pe Maica Domnului, cu ocazia zilei de 8 martie.

Reclame