În această perioadă a Postului Mare, în care fiecare credincios se străduiește să se apropie cât mai mult de calea care duce la mântuire, în cuprinsul Protoieriei Sascut continuă derularea programelor social-filantropice inițiate la nivelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ca manifestare a iubirii jertfelnice față de semenii aflați în diverse încercări ale vieții.

Astfel, vineri 16 martie s-a derulat programul „Păstrarea unui sens al vieții în cazul tinerilor bolnavi de cancerˮ, în care au fost implicate: Parohia Scărișoara (paroh Pr. Ailenei Silviu-Irinel), unde au participat preoții Cercului Pastoral „Preot Vasile Heisuˮ – coordonator Pr. Andronic Gigi-Sebastian și Parohia Slobozia-Urechești (paroh Pr. Rotaru Constantin-Cătălin), cu participarea preoților Cercului Pastoral „Episcop Teodosie Atanasiuˮ, invitat fiind să participe și PC Bârgăoanu Ioan- protoiereul Protoieriei Onești.

Credincioșii prezenți în bisericile  celor două parohii, au fost sfătuiți să trăiască această perioadă deosebită din cursul anului bisericesc în duhul iubirii față de aproapele, mai ales de cel aflat în suferință, ca expresie a punerii în lucrare a chemării Mântuitorului Hristos de a fi milostivi după modelul Tatălui ceresc. (Pr. Albu Ciprian-Gabriel)

Reclame