Ziua de 17 martie, în care îl pomenim pe Sf. Cuv. Alexie omul lui Dumnezeu, constituie prilej de bucurie pentru toți cei care au evlavie la acest sfânt, fie că sunt din zona unde s-a ridicat schitul cu hramul sfântului (satul Drăgușani, comuna Parava), sau din diverse zone ale țării, Cuviosul Alexie adunându-i și anul acesta la biserica sa din „Poiana lui Dumnezeuˮ, în duh de rugăciune.

Credincioșii sosiți din diverse zone ale țării au urcat cu încredere în ajutorul sfântului, pe drumul anevoios ce duce către locul de închinare spre a se bucura împreună în rugăciune bucurându-se de lucrarea harică în Liturghia săvârșită de un sobor de preoți sub protia P.Cuv. Arhim. Serafim Huzdup – exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, sobor din care au făcut parte și P.Cuv. Arhim. Zenovie Grigore starețul Mănăstirii Nechit, județul Neamț și P.C. Ioan Negoiță protoiereu de Sascut.

Piatra de temelie a locașului de închinare a fost pusă în data de 2 iunie 2016, iar târnosirea sa a fost săvârșită la data de 23 sept. 2017 de către IPS Ioachim arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, P.Cuv. Serafim a transmis binecuvântări celor prezenți din partea IPS Ioachim și a reiterat aspectele principale din viața și trăirile Sf. Cuv. Alexie, numit de însăși Maica Domnului „omul lui Dumnezeuˮ.  La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra schitului și a P.Cuv. Protos. Alexie starețul așezământului monahal de aici.(Pr. Albu Ciprian-Gabriel)

Reclame